Blog

BUĎ ODVÁŹNY A LÁSKAVÝ...

20.02.2018 09:54



To sú slová z rozprávky Popoluška. Kedže je začiatok Nového roka 2018 dávajú si mnohí predsavzatia, čo chcú dosiahnuť a dať si nové ciele. Toto slovo cieľ ja nepoužívam v mojom slovníku, cítim v ňom chlad a naučenú frázu. Dá sa to povedať aj jemnejšie, kedže tento rok prevláda ženská energia.Buď odvážny a choď si za svojimi snami a túžbami, ale buď pri tom láskavý! Svojímláskavým prístupom dosiahneš viac nielen pre seba, ale obohacuješ tým aj druhého.V dnešnej dobe je to potrebné, keď matériálne veci zatiaľ prevyšujú nad duchovné bohatstvo.Netreba sa báť otvorene povedať o svojich názoroch, pocitoch, myšlienkach a nemať pocit, že som menej ako ten druhý. Múdrosťou, odvahou a láskou dokážeme meniť tento svet. Keď sa spojíme srdcom, mysľou, dokážeme roztopiť ľady a môžeme si žiť ako v rozprávke.
Prajem vám všetkým krásne dni a buď odvážny a láskavý.
S láskou Joanah

Celý článok

KVALITA ALEBO BIZNIS?

16.01.2018 14:42

 

Už dlhšiu dobu sledujem a zamýšľam sa nad rýchlo rastúcim počtom terapeutov.Veľa ľudí je v dnešnom svete vtiahnutých a ovplyvnených reklamami a médiami, nevnímajúc svoju intuíciu a vlastný názor. Týmto príspevkom by som chcela apelovať na všetkých, aby si dobre zvážili komu dajú svoju dôveru a budú riešit svoje problémy, či už zdravotné alebo emocionálne. Je veľa ľudí, ktorí po ukončeni napríklad administratívnej práci po roku sú terapeuti, veľki kouči kurzov. Myslíte si, že pracovať celostne s človekom je také jednoduché? Vnímať ho, riešiť, vysloviť rozhodnutie tak, aby druhá strana to pochopila.Na všetko treba podľa môjho názoru prax a pracovať aj na sebe a je to aj energeticky náročné.
Ja po dvadsiatich rokoch práce v zdravotníctve sa venujem práci s ľudmi trinásty rok a po desiatich rokoch som si dovolila povedať, že som terapeut. Učili sa odo mňa, alebo chodia na výzvedy a nestačím sa čudovať, koľko je odborníkov na celostný rozvoj človeka.Certifikát ešte nie je všetko, i ked bez neho sa poriadajú kurzy. Preverte si kvalitu, lebo niektorí rýchlokvasní majú také ceny, že až mne sa hlava zakrúti. A koľkí ľudia zaplatia.Nedávno bola u mňa klientka na terapii a odrazu usporiadúva kurzy s našimi fotkami.
To nie je jediný pripad. To, že som inšpirátorom myšlienok pre iných viem, ale nikdy to nebude ich dieťa. Už som o tom písala.
Samozrejme je aj veľa ľudí, ktorí majú dary a myšlienka pomáhať ľudom je u nich prvoradá a je to cítiť.
Týmto by som vám chcela povedať otvorte svoje oči a srdcia, nechajte sa viesť intuíciou a tá vás dovedie na správne miesto a ku správnemu človeku vám určeného.
S láskou Joanah

Fotka Nádherné ženy.

 

Celý článok

Odvaha

30.05.2016 16:24

Odvaha

 

V dnešnom posedení pri popíjaní kávičky ma oslovila téma odvahy. Stretávam sa s ňou pomerne často. V dnešnej dobe sa človek začal báť robiť rozhodnutia vo svojom živote. Hlavne stredná generácia. Boja sa opustiť staré chodníčky, hoci frfľocú sú nespokojní, ale neurobia pre to nič. Boja sa nového. Strachy a egá sú väčšie, ako ich túžba urobiť pozitívnu zmenu a splniť si sny. Nežijeme už v socializme, kde sme mali všetko zabezpečené- prácu, mesačnú pravidelnú mzdu, bývanie, sociálne zabezpečenie pre osamelé matky s deťmi.Tak čoho sa báť? Je to na zamyslenie. Snažím sa nevnímať negatívne informácie z médií, či stále nespokojných ľudí. Ja si idem svojou cestou. Nebola ľahká, ale s odvahou, vierou a trpezlivosťou som si splnila svoju predstavu a poslanie, ktoré tu na Zemi mám. Nie každý to vie. Byť odvážny nie je ľahké, počúvam od klientov. Vy viete, aká je vaša cesta, vy sa máte. 

Áno, ísť do neznáma, nevediac čo vsetko vás čaká, na to treba mať odvahu, silu a vieru. Len sa treba rozhodnúť, či budem v práci, ktorá ma nenapĺňa, v neuspokojúcom vzťahu, len aby som nebola sama a podobne. Nikdy nie je neskoro urobiť rozhodnutia v každom veku a vykročiť vpred do nového zajtrajšku. Treba sa odpútať od minulosti, od zastrašovania vášho ega, ktoré vo vás vyvoláva strachy a pochybnosti. Vo všetkom, čo cítite, že potrebujete zmeniť urobte krok vpred, nebojte sa ! Počúvajte svoj vnútorný hlas a srdce. Prídu vám tí správni ľudia do cesty, ktorí vám pomôžu pri uskutočňovaní si svojich snov. Ja som to dokázala a rada vám pomôžem pri jej hľadaní. Prajem Vám všetkým, ktorí ste sa vybrali na cestu do neznáma veľa sily, viery, trpezlivosti a odvahy.

S láskou Joanah

 

Celý článok

Radosť

30.05.2016 16:17


Radosť


V dnešnom posedení pri kávičke som sa zamyslela a prišlo mi vnuknutie radosti. Pri dnešnom rýchlom a stresujúcom tempe sa zabúdame tešiť zo života. Spoločnosť nás tlačí do určitého konzervatizmu byť úspešný, cieľavedomý, materiálne hodnoty prevyšujú nad ľudskými. Ja som sa odtrhla od tohto systému a idem si svojou cestou. Takto kráčajúc napríklad po ulici málokedy stretnem človeka, ktorý sa usmieva. Zamračené tváre, dokonca niektorých až akoby pokrčená, ovisnutá pokožka má vedie k otázke prečo až tak? To ja ked´sa usmievam si asi myslia, že na niečom fičím? 

Zabudli sme sa smiať, tešíť. Kde sme potlačili tú našu radosť, ktorú sme dostali do vienka každý z nás. Ale ak si to uvedomime vpravý čas, všetko bude krajšie, ľahšie zvládnutejšie. Aj zdravší budeme. Ved´smiech lieči!
Ak už nemáte pri sebe malé deti, nahradia nám tú radosť vnúčatá a je to ešte krajšie. Opäť sa môžme vyblázniť, skrývajúc sa za deti :) No a čo! Ani do fitka netreba chodiť, behanie za deťmi dopomôže kilečkám dolu. Ak ešte nie ste babičky, aj pozorovanie detí v parku vám vyčarí úsmev a pohladká aj vaše vnutorné dieťa. Niekedy sa stretnú tí správni ľudia a vedia sa s takou chuťou vyblázniť, až si niektorí pomyslia, tí si museli niečo dať :)
Vôbec nie! Ale nezabudli sa tešiť a dať najavo svoju radosť aj ked´sú to len maličkosti. A to je krása života vedieť si urobiť radosť v každom veku a s nadhľadom ho vnímať. Ved´ čo je krajšie ako usmiata, rozžiarená tvár vyžarujúca krásu, jemnosť a lásku.

 

S láskou v srdci a s úsmevom na tvári Vám prajem krásne dni 
Joanah

Celý článok

Žena a sebaláska

23.03.2016 10:35

Posedenie pri kávičke. 
Žena a sebaláska.

V dnešnom posedení pri kávičke sa zamyslíme milé dámy
nad sebaláskou sama voči sebe.Priznajte si, koľké z Vás sa máte naozaj rady?Hm...My ženy, matky viacej pozeráme na rodinu, deti, partnera a potom sme až my! Áno od počiatku matriarchátu,výchovou to tak bolo a je to v nás zakorenené.
Je to naše poslanie, ale netreba zabúdať ani na seba.Zlatá stredná cesta. Nestavať sa do úlohy obete, za cenu vyhovieť všetkým. Ani partner, ani deti Vám moje milé priateľky nedajú to, čo potrebuje Vaša ženská duša. A to je láska k samej sebe.Vedieť sa ohodnotiť.Pri svojich každodenných povinnostiach si aspoň pár minút uvedomiť samu seba, svoje pocity.Urobte pre seba napríklad každé ráno kukuk do zrkadla.Povedzte si:,,Aká som krásna...moja, čo dnes môžem pre Teba urobiť?" Ale predtým,ako si idete urobiť makeup.Jedna moja známa, mladá dáma stále nespokojná sama so sebou mi na moju otázku,či sa má rada odpovedala.,,Áno ked´sa namaľujem." Ja som sa spýtala:,,A ked´nie si namaľovaná ?"Ostala ticho, zamyslela sa .Pre svoju vnútornú krásu nepotrebujete žiadne šminky.Máme ju hlboko vo svojej duši, srdci.Privoňajte si k vášmu obľúbenému kvetu.Nechajte sa unášať jeho nádhernou vôňou, nech prenikne vašimi zmyslami, celým telom,vychutnajte si ten slastný pocit..
Vy ste ako ten kvet. Krásna, voňavá, žiarite láskou sama k sebe.
Ak vy ste spokojná, usmiata, ste radosťou a darom aj pre Vašich blízkych.

S láskou Joanah

 
Fotka používateľa Nádherné ženy.

 

Celý článok

Posedenie pri kávičke

29.02.2016 14:44

Žena a krása 

Obezita
 
V dnešnom posedení pri kávičke by som chcela nadviazať na predchádzajúcu tému krása ženy - obezita.Tak ako som už spomínala, čo je to krása ženy a ako sa treba vnímať a nepodliehať vplyvu reklám a umelých krások. Cestou domov z práce si ku mne prisadla známa s veľkou športovou taškou. Spýtala som sa jej, či bola cvičiť. ,,Áno bola som ,lebo som tlstá a škaredá". Znela jej odpoveď. Poznám ju dlho a viem, že je to dobrá duša ženy. Zabolela ma jej odpoved´. Ja som jej povedala, že je pekná, taká aká je, aby sa prijala v celej svojej kráse. A potom uvidí výsledky zmien na sebe. Začudovane a neveriac sa na mňa pozrela, čo jej to hovorím. To je jeden z príkladov, čo sa stretávam skoro káždý deň s touto témou. Ako schudnúť, byť štíhla. 
 
Milé dámy, dievčatá, bohyne, pokiaľ vy sami neprijmete samu seba takú aká ste, nepomôže Vám  každodenné mučenie vo fitku a trápenie sa s diétami. Neporovnávajte sa s nikým, ani sama so sebou, ako ste vyzerali pred možno desiatimi rokmi. Život je cyklus. Aj vy sa meníte, aj vaše telo. Áno, pohyb treba, je to fajn, aby nám lepšie prúdila energia a boli sme zdravé. Ani prejedať sa netreba. Všetko s mierou. Ja učím na mojich kurzoch ženy, ako sa prijať, aj ako chudnúť bez trápenia a s radosťou. Prijmite sa také aké ste, v celej svojej kráse, vyslovte si aká ste krásna, hladkajte si svoje vnútorné dievčatko, čo je vo vás. A po čase sa Vám Vaše telíčko začne odmeňovať za lásku, ktorú ste sebe aj jemu prejavili. Pokiaľ to nepochopíte a nezačnete na sebe s láskou pracovať, tie pozlátka okolo, to sú len jojo efekt. 
A potom milé dámy, každá žena predsa nemusí byť štíhla ako z reklamy. Tie vychudnuté cicušky sa stále riešia, či majú celulitídu, vyčítajú si každý kúsok čokoládky, sú nervózne, nespokojné vnútorne so sebou. A čo je lepšie byt plnoštíhla, veselá, plná energie, spokojná  a charizmatická. A to je aj pre mužov príťažlivejšie. 
Vrátim sa ešte k téme krásy ženy.
 
Teším sa na Vás milé dámy.
 
S úsmevom na tvári a s láskou v srdci 
 
Joanah
 
Celý článok

Bohunka napísala o čokoládovej masáži od Joanah

08.02.2016 21:27
Čokoládová relaxačná masáž chrbta a zadnej časti nôh, ktorej predchádza voňavučký kokosový peeling, je Jankin hit.  
 
Rozhodla som sa vyskúšať si ju sama na sebe, aby som sa s vami mohla podeliť o praktickú skúsenosť. 
Ani som netušila, aký fantastický a upokojujúci zážitok to bude. Po relaxácii chodidiel som si ľahla na lehátko a nechala sa rozmaznávať.

 

Čokoládová masáž



Janka mi najskôr aplikovala na celý chrbát kokosový peeling. Jemnými masážnymi pohybmi mi ho votrela do kože. Hmmm, tááá vôňa! Potom rovnakým spôsobom ošetrila aj nohy

Uteráčikom s teplou vodou potom peeling zotrela a začal hlavný bod programu -  čokoláda. Emulzia k masáži patrí k Jankiným tajným receptom.  Môžem garantovať, že Janka používa vysokokvalitné ingrediencie, ktoré uľahodia našej unavenej pokožke aj duši.

Keď mi vmasírovala do pokožky čokoládovú emulziu, myslela som, že sa zbláznim. Bolo to neskutočne upokojujúce, a mala som obrovskú chuť to zjesť!!! Najskôr mi Janka ošetrila chrbát, potom ho prikryla fóliou a uterákom, a postupne ošetrila aj obe nohy. Následovala cca 15minútová relaxácia, pri ktorej som skoro zaspala. (Nechala som si k tomu pustiť anjelskú relaxačnú hudbu.)

Keď prišiel čas odstrániť fóliu a zmyť čokoládu, veľmi som sa netešila, bolo mi ľúto, že už je koniec.

Moja pokožka po tejto porcedúre ostala nádherne lesklá, svieža a hebká. Cítila som sa ako znovuzrodená.
Čokoládou a kokosom som voňala ešte druhý deň ráno. Pre mňa je toto jedna z najúžasnejších masáží, aké som kedy mala.

Bohunka

Celý článok

Úvaha o mužoch

08.02.2016 21:18

Milé dámy!

Popri popíjaní kávičky mi prišla na rozum úvaha o mužskom radení nám ženám. Veľmi ma fascinuje, ak muži organizujú kurzy pre ženy a radia nám, čo a ako máme robiť, aby sme boli samy sebou, ako sa máme mať rady, čo máme zmenit v živote, aby sme boli úspešné, ako si zdvihúť sebavedomie, byť krásne, štíhle... úžasné rady.:) Určite oni to najlepšie vedia, ako sa žena cíti, aké emócie prežíva, po čom jej duša plače... ale budú múdri, no a s titulmi, tí sú najmúdrejší. Ale biznis je biznis!

Tak čo, milé dámy, začneme aj my organizovať kurzy pre mužov? Budeme mudrovať, analyzovať, riešiť, vciťovať sa do nich... Že by to ich egá zvládli? My si ich raz dva prečítame aj bez kurzov :) lebo my máme to, čo oni nemajú a to je intuícia, empatia  - matka Príroda to tak zariadila. Žiadna múdra literatúra im v tom nepomôže. Nech si je len žena ženou - bohyňou, takou krásnou, ako sme boli stvorené, a my najlepšie vieme, čo cítime, potrebujeme. A muži nech sú tam, kde je ich miesto, len nech nás trošku počúvajú...

Veď aj tak ich milujeme !

Celý článok

Ako sa rýchlo zrelaxovať

08.02.2016 21:12
Milé dámy!
 
Ste unavené a mierne podráždené z každodenného zhonu a stresu? Tak si na chvíľku sadnite a osviežte sa troškou vôňe z aromaterapie. Že ako? Jednoducho. Nakvapkajte si do aromalampičky s vodou tri kvapky esencionálneho olejčeka alebo silice s vôňou pomaranča. Sladká, teplá citrusová vôňa pôsobí vzpružujúco a rozveseľujúco. A to my v tých dňoch potrebujeme najviac :-)).
 
Ak máte vyšši krvný tlak, tak si pridajte ešte dve kvapky levanduľe, ak nízky, tak rozmarínu alebo mäty. Môžte si dať miesto pomaranča mandarinkovú silicu, ona je dieťatko rodičov citrónu a pomaranča... alebo citrón pri depresii, nepokoji, nachladnutí.
 
Ak si pustíte k tomu príjemnú hudbu a vypijete šálku čajíka, napríklad s vôňou vanilky...s úsmevom na tvári a s radosťou v duši môžete pokračovať v bežnom dni.
 
Funguje to!
          
Joanah

 

Celý článok

Žena a káva

10.01.2016 15:26
Vdačná a krásna téma, ktorá ma oslovila ako podnet. Niet posedenia bez dobrej a ešte aj zdravej kávičky.  Či je to už pracovné stretnutie alebo poklebetenie si s priateľkou, dokonca "rande akože pri kávičke". Takýto šíroký záber má káva, jednými uznávaná, inými nie. Dnes je to len taký úvodný príhovor odo mňa ako naladenie sa na posedenie pri kávičke, na jej vônu, ktorá mi slastne preniká zmyslami do tela. 
Toľko rokov obľubený nápoj, ktorého hist​ória siahá až do Orientu v 15.storočí. O káve poznáme veľa mýtov a legiend. Dokonca v 18.storočí bola výsadou pitia vtedajšej smotánky. Pili ju spisovatelia, filozofi, hudobní skladatelia a vraj mnísi ako prví. Káva sa pije dodnes. Keď ju pijeme s mierou je to skoro liek. Vedeli ste, že pri astmatickom záchvate je dobré si dať zdravú čiernu kávu, ktorá rozšíri priedušky a uvoľní sa  dýchanie a takisto pri prechladnutí? 
 
Na zdravie!
 
V mojom prihováraní sa pri kávičke budem s vami zdielať rôzne témy, čo nás ženy zaujímajú. Myslím, že ich bude dosť.
 
Teším sa na "posedenie" pri  zdravej kávičke,
 
s láskou Joanah. 
 
 
 
 

 

Celý článok
1 | 2 >>